Pages Menu
Categories Menu

Angela a CruciiSf. Angela a Crucii

  • călugăriţă
  • 1846-1932
  • n.: la 30 ianuarie 1846, Sevilia, Spania
  • d.: la 2 martie 1932, Sevilia, Spania
  • 2 martie (latin)

Ángela de la Cruz Guerrero González s-a născut la Sevilla, la 30 ianuarie 1846. Încă de mică a trebuit să abandoneze şcoala pentru a lucra într-un atelier de cizmărie. În 1871, printr-un act privat, i-a promis Domnului să trăiască conform sfaturilor evanghelice.

În experienţa ei de rugăciune a văzut o cruce în faţa alteia pe care se afla Cristos răstignit, şi a primit inspiraţia de a se răstigni împreună cu El pentru mântuirea sufletelor. Această experienţă spirituală a luminat orizontul vieţii ei şi al Institutului pe care îl va fonda. Ascultând de îndrumătorul ei, a început să scrie un jurnal spiritual în care a descris în detaliu stilul de viaţă al fiicelor ei. În 1875 a pus bazele Institutului Surorilor Societăţii Crucii, care se vor distinge prin slujirea lui Dumnezeu în fraţii cei mai nevoiaşi, „făcându-se sărace cu ei pentru a-i conduce la Cristos”.

Această temă a fost fundamentală pentru viaţa ei, şi pentru spiritualitatea şi misiunea Societăţii Crucii. Admirată de toţi şi numită de popor „maica săracilor”, dispreţuind orice glorie umană şi căutând umilinţa deplină, a adormit în Domnul la Sevilla, la vârsta de 86 de ani, la 2 martie 1932. A fost beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea la Sevilla, la 5 noiembrie 1982, şi canonizată la 4 mai 2003, în timpul vizitei papale în Spania.

Sursa: Vatican.va

Opinii? Sugestii? Completări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *