Pages Menu
Categories Menu

Ştiri


Mai jos se găsesc referite ultimele ştiri de pe Catholica.ro care au legătură cu tema acestui sit, respectiv ştiri legate de canonizări, beatificări sau declaraţii ale Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Cardinalul Ravasi: Cardinalul Newman poate să devină patronul ecumenismului


Ce au în comun un Papă sud-american și un Cardinal sfânt care vine din pâclele engleze? Aparent destul de puțin, dar dacă se privește mai în profunzime, mult mai mult. A explicat aceasta pentru agenția SIR, în ajunul canonizării Cardinalului John Henry Newman – în 13 octombrie 2019 -, Cardinalul Gianfranco Ravasi, președinte al Consiliului Pontifical pentru Cultură și succesor al Cardinalului Newman în diaconia „San Giorgio a Velabro”.

– Care...

Citiţi întreaga ştire

Papa Francisc: A invoca, a merge, a mulțumi


Duminică, 13 octombrie 2019, în luna misiunilor și în cadrul Sinodului Episcopilor dedicat Amazoniei, în Vatican a avut loc canonizarea a cinci Fericiți: John Henry Newman, Giuseppina Vannini, Maria Teresa Chiramel Mankidiyan, Dulce Lopes Pontes și Margareta Bays. „Astăzi îi mulțumim Domnului pentru noii sfinți, care au mers în credință și pe care îi invocăm acum ca mijlocitori”, a spus Pontiful la predică.

Papa Francisc și-a construit predica de la Liturghia...

Citiţi întreaga ştire

Episcopii polonezi deschid cauza de beatificare a părinților Papei Ioan Paul al II-lea


Conferința Episcopilor Polonezi a convenit să înceapă procesul de declarare a sfințeniei pentru părinții Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Episcopatul polonez a făcut anunțul pe 10 octombrie, lansând prima etapă pentru beatificarea tatălui Pontifului polonez, Karol sr., și a mamei sale, Emilia, născută Kaczorowska. Următorul pas va fi să solicite Sfântului Scaun să inițieze procesul de beatificare la nivelul Arhidiecezei de Cracovia.

Karol sr., locotenent în armata...

Citiţi întreaga ştire

Cine sunt cei cinci sfinți ce vor fi canonizați duminică?


Biserica va avea în curând cinci noi Sfinți, ce vor fi canonizați de Papa Francisc duminică, 13 octombrie 2019, la Sfânta Liturghie prezidată în Piața San Pietro cu participarea a zeci de mii de romani și pelerini, alături de numeroși participanți la adunarea specială a Sinodului Episcopilor dedicată Amazoniei. Fericiții care vor fi proclamați Sfinți sunt: John Henry Newman, Cardinal, fondator; Iosefina Vannini, fondatoare; Maria Tereza Chiramel Mankidiyan, fondatoare; Dulce...

Citiţi întreaga ştire

Vaticanul a recunoscut un miracol atribuit Cardinalului polonez Stefan Wyszynski


Vaticanul a anunțat joi, 3 octombrie 2019, aprobarea unui miracol atribuit Venerabilului Cardinal Stefan Wyszynski, primatul Poloniei cunoscut pentru rezistența sa eroică împotriva comunismului. Miracolul implică vindecarea unei tinere de 19 ani de cancer tiroidian în 1989. După ce tânăra a primit diagnosticul incurabil, un grup de călugărițe poloneze au început să se roage pentru vindecarea ei prin mijlocirea Cardinalului Wyszynski, care a murit el însuși de cancer abdominal în...

Citiţi întreaga ştire

Fericitul Richard Henkes, preot, „martir al iubirii față de aproapele”


„Azi la Limburg, în Germania, este proclamat Fericit Richard Henkes, preot din congregația fondată de Sfântul Vincențiu Pallotti, ucis din ură față de credință la Dachau, în 1945.” Astfel a amintit Papa Francisc la rugăciunea Angelus de duminică, 15 septembrie, beatificarea celebrată în aceiași zi în Germania, Pontiful numindu-l pe părintele Richard Henkes un curajos discipol al lui Cristos care susține drumul nostru de sfințenie.

Richard Henkes (26 mai 1900...

Citiţi întreaga ştire

Fericita Benedicta Bianchi Porro: Boala trăită ca har


„Ieri la Forli a fost proclamată Fericită Benedicta Bianchi Porro, decedată în 1964 la doar 28 de ani. Întreaga sa viață a fost marcată de boală și Domnul i-a dat harul de a o suporta, ba chiar de a o transforma în mărturie luminoasă de credință și iubire.” Astfel a amintit Papa Francisc la rugăciunea „Angelus” de duminică, 15 septembrie, beatificarea celebrată sâmbătă, 14 septembrie a.c. în Italia, la Forli.

„Încercată de suferință...

Citiţi întreaga ştire

Prințul Charles va conduce delegația britanică la canonizarea lui Newman


Prințul Charles va participa luna viitoare la canonizarea Fericitului Cardinal John Henry Newman. Moștenitorul tronului britanic va călători la Roma pentru a asista la Liturghia de canonizare a primului sfânt englez ne-martir de la Reformă. După Liturghia din Piața San Pietro, pe 13 octombrie, Prințul de Wales va participa la o recepție la Colegiul Pontifical Urban, unde Newman a studiat ca să devină preot catolic, a anunțat biroul prințului.

„Suntem încântați că...

Citiţi întreaga ştire

Catolicii din Estonia vor canonizarea Arhiepiscopului Profittlich


Santo subito! – Sfânt acum! au fost cuvintele de răspuns ale Papei Francisc atunci când i-a fost prezentată cauza de canonizare a Arhiepiscopului Eduard Profittlich. Sfântul Părinte a auzit prima oară despre Servitorul lui Dumnezeu în timpul vizitei pe care a făcut-o la Tallinn, Estonia, pe 25 septembrie 2018. Episcopul Philippe Jourdan i-a spus despre sfântul său predecesor la intrarea în Catedrala Ss Petru și Paul, când Papa a exclamat aprobarea sa.

Marge-Marie...

Citiţi întreaga ştire

Mărturia de fraternitate a 44 de martiri catolici din Burundi


Biserica din Burundi trăiește un moment inedit datorat cauzei de canonizare a unui prim grup de catolici – preoți și laici – care, chiar cu prețul vieții, au mărturisit iubirea lui Cristos care nu face deosebire. Printre ei, doi preoți misionari saverieni și o laică italiană. Privitor la acest eveniment, părintele Claudio Marano – care a fost timp de mai mulți ani misionar în Burundi – a acordat un interviu Adrianei Masotti, de la Vatican News.

„Pentru...

Citiţi întreaga ştire