Pages Menu
Categories Menu

Ştiri


Mai jos se găsesc referite ultimele ştiri de pe Catholica.ro care au legătură cu tema acestui sit, respectiv ştiri legate de canonizări, beatificări sau declaraţii ale Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Biserica va avea 28 de noi Fericiți, din care cei mai mulți sunt martiri


Papa Francisc l-a primit miercuri, 11 decembrie a.c., pe Cardinalul Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, autorizând Congregația să publice decretele referitoare la 28 de viitori Fericiți și 6 noi Venerabili Slujitori ai lui Dumnezeu. Astfel, va fi proclamată Fericită călugărița italiancă Maria Luigia a Preasfântului Sacrament (Maria Velotti, după numele de mirean), fondatoare a congregației Surorile Franciscane Adoratoare ale Sfintei Cruci. A...

Citiţi întreaga ştire

Beatificarea fr. Iacob Alfred Miller, martir pentru cauza educației în rândul indigenilor


„Ieri, la Huehuetenango în Guatemala, a fost beatificat Ioacob Miller, călugăr din Congregația Frații Școlilor Creștine, ucis din ură față de credință în 1982 în contextul războiului civil. Martiriul acestui exemplar educator al tinerilor, care a plătit cu viața slujirea față de poporul și Biserica din Guatemala, să întărească acea dragă Națiune pe calea dreptății, a păcii, a solidarității.” Cu aceste cuvinte a amintit Papa Francisc beatificarea, sâmbătă,...

Citiţi întreaga ştire

Venerabilul Fulton Sheen va fi beatificat în decembrie a.c.


Dieceza de Peoria a anunțat luni, 18 noiembrie, că Venerabilul Fulton Sheen va fi beatificat pe 21 decembrie, la Catedrala Sfânta Maria a Imaculatei Concepțiuni. Sheen a fost hirotonit preot în această Catedrală la 20 septembrie 1919. „Este cât se poate de potrivit ca beatificarea să aibă loc la sfârșitul aniversării a 100 de ani de la hirotonirea sa întru preoție”, citim în comunicatul Diecezei de Peoria.

Sheen s-a născut în Illinois în 1895 și avea 24 de ani când...

Citiţi întreaga ştire

Călugărița Maria Emilia Riquelme beatificată la Granada


Sâmbătă, 9 noiembrie, beatificarea, la Granada, în Spania, a călugăriței Maria Emilia Riquelme, fondatoarea Congregației „Misionarele Preasfântului Sacrament și ale Preacuratei Fecioare Maria”. Sfânta Liturghie de beatificare a fost prezidată de Cardinalul Giovanni Angelo Becciu, prefect al Congregației pentru Cauzele Sfinților, prezent în calitate de trimis pontifical.

Născută la Granada, la 5 august 1847, Maria Emilia s-a distins încă din copilărie prin...

Citiţi întreaga ştire

Italianul Alfred Cremonesi va fi beatificat astăzi


Astăzi, 19 septembrie 2019, are loc Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare preotului italian Alfred Cremonesi, martir, ucis în Birmania (astăzi Myanmar) pe 7 februarie 1953, „in odium fidei”. În mod semnificativ, beatificarea acestui misionar martir are loc în apropierea Zilei Mondiale a Misiunilor, pe care Biserica o marchează anual în cea de-a treia duminică a lunii octombrie. Beatificarea va avea loc în Catedrala orașului italian Crema.

Născut pe 16 mai...

Citiţi întreaga ştire

Cardinalul Ravasi: Cardinalul Newman poate să devină patronul ecumenismului


Ce au în comun un Papă sud-american și un Cardinal sfânt care vine din pâclele engleze? Aparent destul de puțin, dar dacă se privește mai în profunzime, mult mai mult. A explicat aceasta pentru agenția SIR, în ajunul canonizării Cardinalului John Henry Newman – în 13 octombrie 2019 -, Cardinalul Gianfranco Ravasi, președinte al Consiliului Pontifical pentru Cultură și succesor al Cardinalului Newman în diaconia „San Giorgio a Velabro”.

– Care...

Citiţi întreaga ştire

Papa Francisc: A invoca, a merge, a mulțumi


Duminică, 13 octombrie 2019, în luna misiunilor și în cadrul Sinodului Episcopilor dedicat Amazoniei, în Vatican a avut loc canonizarea a cinci Fericiți: John Henry Newman, Giuseppina Vannini, Maria Teresa Chiramel Mankidiyan, Dulce Lopes Pontes și Margareta Bays. „Astăzi îi mulțumim Domnului pentru noii sfinți, care au mers în credință și pe care îi invocăm acum ca mijlocitori”, a spus Pontiful la predică.

Papa Francisc și-a construit predica de la Liturghia...

Citiţi întreaga ştire

Episcopii polonezi deschid cauza de beatificare a părinților Papei Ioan Paul al II-lea


Conferința Episcopilor Polonezi a convenit să înceapă procesul de declarare a sfințeniei pentru părinții Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Episcopatul polonez a făcut anunțul pe 10 octombrie, lansând prima etapă pentru beatificarea tatălui Pontifului polonez, Karol sr., și a mamei sale, Emilia, născută Kaczorowska. Următorul pas va fi să solicite Sfântului Scaun să inițieze procesul de beatificare la nivelul Arhidiecezei de Cracovia.

Karol sr., locotenent în armata...

Citiţi întreaga ştire

Cine sunt cei cinci sfinți ce vor fi canonizați duminică?


Biserica va avea în curând cinci noi Sfinți, ce vor fi canonizați de Papa Francisc duminică, 13 octombrie 2019, la Sfânta Liturghie prezidată în Piața San Pietro cu participarea a zeci de mii de romani și pelerini, alături de numeroși participanți la adunarea specială a Sinodului Episcopilor dedicată Amazoniei. Fericiții care vor fi proclamați Sfinți sunt: John Henry Newman, Cardinal, fondator; Iosefina Vannini, fondatoare; Maria Tereza Chiramel Mankidiyan, fondatoare; Dulce...

Citiţi întreaga ştire

Vaticanul a recunoscut un miracol atribuit Cardinalului polonez Stefan Wyszynski


Vaticanul a anunțat joi, 3 octombrie 2019, aprobarea unui miracol atribuit Venerabilului Cardinal Stefan Wyszynski, primatul Poloniei cunoscut pentru rezistența sa eroică împotriva comunismului. Miracolul implică vindecarea unei tinere de 19 ani de cancer tiroidian în 1989. După ce tânăra a primit diagnosticul incurabil, un grup de călugărițe poloneze au început să se roage pentru vindecarea ei prin mijlocirea Cardinalului Wyszynski, care a murit el însuși de cancer abdominal în...

Citiţi întreaga ştire