Pages Menu
Categories Menu

Ghermana CousinSf. Ghermana Cousin

  • fecioară
  • 1570-1601
  • n.: în 1570, Frouzins, Franţa
  • d.: la 15 iunie 1601, Pibrac, Franţa
  • 15 iunie (latin)

Sfânta Ghermana Cousin, numită şi Germana din Pibrac, oraşul apro­piat locului de naştere, unde se află o frumoasă catedrală dedicată ei, era fiica unui ţăran sărac. S-a născut în anul 1579 şi de la naştere a fost infirmă, având mâna dreaptă atrofiată. Mama ei a murit când ea era încă foarte mică şi după ce tatăl său s-a recăsătorit, mama vitregă a persecutat-o foarte aspru, obligând-o să doarmă sub scara de la intrare.

Ghermana avea grijă de mica turmă de oi a familiei, dar era preţuită de toţi locuitorii satului pentru evlavia şi bunătatea ei. într-o dimineaţă, tatăl vede că fiica lui nu a plecat cu oile la păscut. Mâniat, deschide uşa încăperii unde dormea Ghermana şi îşi dă seama că adormise somnul de veci. Abia împlinise 22 de ani. O lumină îi înconjura trupul neînsu­fleţit şi toţi cei care au cunoscut-o au considerat că a fost un înger care a trecut printre ei.

În anul 1867 a fost ridicată la cinstea altarelor şi o catedrală impunătoare i-a fost dedicată în oraşul Pibrac, amintind peste veacuri că şi într-un trup infirm poate sălăşlui un suflet mare.

Sursa: "Vieţile sfinţilor", Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti

Opinii? Sugestii? Completări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *