Pages Menu
Categories Menu

Marcu de MarconiFer. Marcu de Marconi

  • preot
  • 1480-1510
  • n.: în 1480, Mantova, Italia
  • d.: la 24 februarie 1510, Mantova, Italia
  • 24 februarie (latin)

Fericitul Marcu de Marconi a trăit numai 30 de ani şi nu a părăsit nicio dată pământul natal. La 16 ani a intrat în mănăstirea din Migliarino, care aparţinea ordinului Sfântului Ieronim. Cei 15 ani de viaţă consacrată petrecută în anonimat, mortificare şi rugăciune l-au condus la înălţimi spirituale care duc la sfinţenie.

A murit la aproape 30 de ani pe 24 februarie 1510. După moartea sa, corpul său a fost găsit neputrezit şi mormântul a devenit loc de pelerinaj. Cultul său s-a răspândit cu repeziciune şi harurile obţinute prin mijlocirea sa se revărsau cu îmbelşugare.

În timpul războiului dintre împăratul Austriei şi Ducele de Mantua, oraşul Migliarino a fost distrus. Călugării s-au refugiat în Mantua, cu toate lucrurile lor, inclusiv cu relicvele fericitului; apoi au construit o biserică şi o mănăstire avândul ca patron pe Sfântul Matei şi acolo au pus relicvele fericitului Marcu, unde au rămas timp de aproximativ 150 de ani.

La sfârşitul secolului al XVIII-lea în timpul ocupaţiei napoleoniene, mănăstirea a fost desfiinţată şi biserica distrusă, sicriul a început să migreze de la o biserică la alta pentru a-şi găsit în cele din urmă locul său definitiv în catedrala din Mantova.

Sursa: FB Sfântul zilei

Opinii? Sugestii? Completări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *