Pages Menu
Categories Menu

Miguel de SanctisSf. Miguel de Sanctis

  • călugăr
  • 1591-1625
  • n.: la 29 septembrie 1591, Vich, Catalonia, Spania
  • d.: la 10 aprilie 1625, Valladolid, Spania
  • 10 aprilie (latin)

Miguel s-a născut în Vich, Catalonia, Spania, nu departe de Barcelona, la 29 septembrie 1591. La vârsta de 6 ani le-a spus părinţilor lui că doreşte să devină călugăr. A început să îl imite pe Sf. Francisc de Assisi atât de puternic încât părinţii au simţit că trebuie să îl potolească. După moartea acestora, Miguel a servit ca ucenic unui negustor. Totuşi, a continuat să ducă o viaţă plină de fervoare şi de devotament exemplar, iar în anul 1603, s-a alăturat călugărilor trinitarieni din Barcelona, depunând voturile la mănăstirea Sf. Lambert din Saragosa în anul 1607.

Ulterior, Miguel de los Santos (de Sanctis) şi-a exprimat dorinţa de a se alătura grupului de reformatori ai trinitarienilor şi a primit permisiunea. S-a dus la Noviciatul din Madrid şi, după studiile de la Sevilia şi Salamanca, a fost hirotonit preot şi a slujit de două ori drept Superior al mănăstirii din Valladolid unde a şi murit. Confraţii săi l-au considerat sfânt încă din viaţă, în special datorită devoţiunii lui la Preasfântul Sacrament precum şi experienţelor de extaz din timpul Liturghiei. Pentru fenomenele supranaturale ce i se întâmplau superiorii l-au trimis spre examinare, dar verdictul final i-a fost favorabil. A convertit multe suflete. A murit la 34 ani, în 10 aprilie 1625. A fost beatificat de Papa Pius al VI-lea în 1779 şi canonizat în 1862 de Papa Pius al IX-lea.

În martirologiul roman, despre Sfântul Miguel de los Santos scrie că „s-a remarcat pentru inocenţa vieţii, minunata căinţă şi iubirea faţă de Dumnezeu.” De tânăr părea să fi fost ales pentru o viaţă sfântă şi niciodată nu a ezitat în iubirea faţă de Dumnezeu sau în vocaţia sa. În contextul în care tinerii îşi caută calea într-o lume căreia nu pare să îi pese, Sfântul Miguel se remarcă drept model de urmat, precum şi ca model de rugăciune pentru tineri şi nu numai.

Opinii? Sugestii? Completări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *