Pages Menu
Categories Menu

Natalia TulasiewiczFer. Natalia Tulasiewicz

  • martiră
  • 1906-1945
  • n.: la 9 aprilie 1906, Rzeszów, Polonia
  • d.: la 31 martie 1945, Brandenburg, Germania
  • 31 martie (latin)

Natalia Tulasiewicz s-a născut în Rzeszów, voievodatul Subcarpatia, Polonia, în 9 aprilie 1906. Învățătoare laică în orașul Poznan, a fost o extraordinară animatoare a apostolatului laicilor. În timpul ocupației militare a țării sale de către regimul nazist german, această femeie curajoasă a lucrat de bunăvoie alături de femeile condamnate la muncă forțată, pentru a le aduce acestora o mângâiere spirituală.

Atunci când, în aprilie 1944, Gestapoul a descoperit prezența ei nedorită, a arestat-o. Cumplit torturată și umilită în public, a fost în cele din urmă condamnată la moarte în lagărul din Rawensbrück, din apropiere de Brandenburg. În Vinerea Sfântă, adunându-și puținele forțe care i-au mai rămas, le-a ținut prizonierelor o cuvântare despre patima și învierea Domnului. După două zile, în 31 martie 1945, a fost dusă în camera de gazare, unde a murit. Era Duminica Paștilor.

În 13 iunie 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a ridicat la cinstea altarelor 108 victime ale persecuției naziste, între care și Fericita Natalia Tulasiewicz, care este pomenită în Martirologiul Roman în data de 31 martie.

Sursa: SantieBeati.it

Opinii? Sugestii? Completări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *