Pages Menu
Categories Menu

WaltrudeSf. Waltrude

  • călugăriţă
  • ??-688
  • d.: la 9 aprilie 688, Mons, Belgia
  • 9 aprilie (latin)

Sf. Waltrude, cunoscută pentru francezi ca Waudu, iar pentru olandezi ca Waldetrudis/Waltrudis, a făcut parte dintr-o familie deosebit de sfântă din Belgia. Vedem aceasta din faptul că părinţii ei (Bertille şi Walbert de Hainault), soţul ei (Madelgaire) şi cei trei copii ai lor (Landericus de Soignies, Madalberta şi Aldetrudis) au fost declaraţi sfinţi.

Soţul ei a fost contele de Hainaut, iar Waltrude l-a convins, după ce au avut trei copii, să se călugărească. Acesta a fondat mănăstirea de la Haumont. Ea a renunţat la toată averea, şi-a construit o casă micuţă şi a locuit acolo. Dar mulţi o căutau pentru înţelepciunea ei şi pentru sfaturile pe care le da. În cele din urmă, fiind atât de vizitată, a construit o mănăstire, în jurul ei apărând oraşul Mons. Nu a condus mănăstirea ci a fost o simplă membră.

La moartea ei, în 688, era faimoasă pentru caritatea de care a dat dovadă şi pentru diferite vindecări miraculoase. O atenţie specială a dat-o prizonierilor, pe care îi răscumpăra după care le dădea drumul să meargă în familiile lor.

Opinii? Sugestii? Completări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *